Mihin Weeefinerin pilottikonttia käytetään?

Business Development -tiimimme kävi tutustumassa Weeefinerin pilottikonttiin. Mihin pilottikonttia oikein käytetään ja miten se toimii?

Tiimimme kävi tutustumassa Weeefinerin pilottikonttiin, joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä toimistolta. Tutustumispäiväksi sattui tavallista kylmempi pakkaspäivä, mutta se ei esittelykierrosta haitannut, sillä pilottikontti on lämmitetty ja pysyy toimintakunnossa vuoden ympäri.

”Kaupallisen toiminnan kehittäminen on tiimimme ydinalueita, mutta on hyvä päästä myös näkemään ns. Weeefinerin konepellin alle eli prosessin teknologiseen puoleen”, kertoo Saara Tuhkanen, Weeefinerin Business Development Manager. 

 

Pilottikontin lyhyt tietopaketti

Miksi Weeefinerilla on pilottikontti?

Weeefiner tarjoaa asiakkaille kokonaisratkaisuja metallipitoisuuksien alentamiseen ja liuenneiden metallien talteenottoon. Prosessin testaaminen pilottikontilla mahdollistaa tarkemman laitesuunnittelun ja prosessin viimeistelyn ennen asiakkaan laitteiston rakennusta.

Miten pilottikontti toimii?

Samoin kuin lopullinen laitteisto. Yksinkertaisimmillaan metallipitoinen vesi johdetaan konttiin, jossa se pumpataan Weeefinerin kehittämän 4D Siepparin läpi. Puhdistettu vesi jatkaa matkaansa, kun taas talteen otetut metallit kerätään talteen pesemällä ne suodattimesta.

Missä asiakasprojektit pilotoidaan?

Pilottikontti on liikuteltava, joten voimme viedä sen suoraan asiakkaan luokse. Näin päästään testaamaan prosessia aidossa ympäristössä skaalatulla virtaumalla. Pilottikonttia voidaan ajaa myös täällä Jyväskylässä, jolloin asiakas voi lähettää näytteen meille esimerkiksi IBC konteissa.

Kuvia pilottikontilta. Vasemmalla värillinen metallipitoinen vesi ja kirkas käsitelty liuos. Keskellä suuret 7 litran reaktorit sarjaan asennettuna, ja oikealla kirkkaaseen putkeen asennettuja 4D Sieppareita.

Ota yhteyttä