Weeefiner on muuttanut uusiin tiloihin Jyväskylän Eteläporttiin

Metallien ja ravinteiden talteenottoon erikoistunut Weeefiner Oy on muuttanut uusiin tiloihin Jyväskylän Eteläporttiin. Uudet tilat yhdistävät tuotannon, laboratorion, 3D-printtauksen ja toimistot kätevästi saman katon alle. Muuton taustalla on kasvanut tilan tarve ja halu tehostaa tuotekehitystä.

Weeefiner Oy on laajentanut toimintaansa viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi. Kahden henkilön yrityksestä on kasvanut 13 asiantuntijan tiimi, joka tarjoaa ratkaisuja vedenkäsittelyyn ja raaka-aineiden talteenottoon usealle teollisuuden alalle. Yrityksen kasvaessa myös tilantarve on muuttunut.

”Kasvutarinamme on vasta alussa ja siksi lähdimme etsimään toimitiloja, jotka vastaisivat paremmin sekä nykyisiin tarpeisiimme että mahdollistaisivat kasvumme myös jatkossa. Aiemmin tilamme olivat hajautetummat ja esimerkiksi varastotilaa jouduttiin etsimään kauempaa. Nykyisissä tiloissa eri toiminnot yhdistyvät tiiviimmäksi kokonaisuudeksi, mikä tulee tehostamaan toimintaamme”, kertoo Mikko Hänninen, Weeefiner Oy:n toimitusjohtaja.

Eteläportissa on paljon tilaa laboratoriotestaukselle. Kuvassa Senior Laboratory Technician Tiina Finer.

Avarammat tuotantotilat tuovat uusia toimintamahdollisuuksia

Tuotantotiloihin panostaminen mahdollistaa muun muassa aiempaa suurempien pilotointiratkaisujen rakentamisen omissa tiloissa sekä sujuvan 3D-printtauksen. Yksi uusien tilojen merkittävistä eduista on mahdollisuus isomman mittakaavan demonstrointiin ja pilotointiratkaisujen rakennukseen. Näin Weeefiner voi toimia entistä joustavammin ja reagoida nopeasti asiakkaiden vedenkäsittely- ja talteenottotarpeisiin.

”Teemme yhä yhteistyötä alihankkijoidemme kanssa erityisesti suuremmissa vedenkäsittelyprojekteissa, mutta nyt meillä on paremmin tilaa myös itse rakentaa pilotointilaitteistoja. Lisäksi pienemmät off-site pilotoinnit ja demonstraatiot voidaan jatkossa toteuttaa tuotantotiloissamme entistä helpommin”, kertoo Weeefinerin CTO Elmeri Lahtinen.

Weeefinerin Project Engineer Jouni Väli-Torala tarkistamassa pilotointilaitteistoa.

Weeefinerin 4D Sieppari -talteenottoteknologia perustuu 3D-printattuihin kappaleisiin. Ainutlaatuinen valmistusmenetelmä mahdollistaa teknologian kustomoinnin eri kohdemateriaalien sieppaamisen vesistä.

”Meillä on Eteläportissa aiempaa enemmän tila, joten olemme pystyneet kasvattamaan tulostuskapasiteettia. Tämä nopeuttaa 4D Sieppareiden valmistusta ja käyttöönottoa sekä tehostaa tuotekehitystä”, lisää Lahtinen.

Yhteistyö Jyväskylän yliopiston kanssa jatkuu tulevaisuudessa

Weeefinerin toimistot sijaitsivat aiemmin Jyväskylän yliopiston tiloissa. Weeefinerin juuret ovat vahvasti yhteydessä yliopistoon, sillä yrityksen tarina alkoi Jyväskylän Kemian laitoksen tutkimuksessa syntyneen innovaation pohjalta.

”4D Siepparin ja koko Weeefinerin tarina alkoi yliopistolta ja samaan aikaan haikein mutta innostunein mielin olemme aloittamassa tätä uutta vaihetta yrityksemme kasvupolulla. Weeefiner tulee jatkossakin tekemään yhteistyötä yliopiston sekä muiden oppilaitosten kanssa, sillä tutkimuslähtöisyys, innovointi ja asiantuntijuus ovat edelleen toimintamme kulmakiviä”, kertoo Mikko Hänninen.

Weeefinerin uusi osoite: Appiukontie 9, 40530 Jyväskylä

Ota yhteyttä