Tapaa EEX advisorit – 5 asiantuntijaa, jotka auttavat Weeefineria

Weeefiner on yksi seitsemästoista kestävän kehityksen startup-yrityksestä, joka on valittu 11. EEX ohjelmaan. EEX-ohjelman aikana jokaiselle osallistuvalle startupille nimetään Advisory Board vuodeksi.

Kuvassa EEX Advisors Hauke Paschek, Johannes Rastas, Anne Vasara, Arne Bayer ja Uwe Bretz sekä Weeefinerin Elmeri Lahtinen, Mikko Hänninen ja Timo Galkin.

Weeefiner on kehittänyt vallankumouksellisen teknologian vastatakseen teolliseen vedenkäsittelyyn ja raaka-aineiden kiertoon liittyviin haasteisiin. Meillä on kunnianhimoiset kasvusuunnitelmat tuoda 4D Sieppari -teknologiamme laajemmille markkinoille ja EEX-ohjelma on täydellinen tilaisuus saada strategisen tason neuvoja tuoreista näkökulmista.

Weeefinerin EEX Advisoreihin kuuluu viisi kokenutta johtajaa; Hauke Paschek (infrastruktuuripäällikkö, DB Fernverkehr), Uwe Bretz (globaalin myyntitiimin johtaja, Bosch), Arne Bayer (varakehityksen johtaja, Uniper), Johannes Rastas (tuotekehitysjohtaja ja digitaalisen kehityksen johtaja, KONE) ja Anne Vasara (kiertotalouden ja energian suurlähettiläs, ulkoasiainministeriö).

Asiantuntijoita ainutlaatuisilla taustoilla

Jokaisella asiantuntijalla on taskussaan ainutlaatuista taitoa ja kokemusta, joista voi olla hyötyä Weeefinerille kasvuvaiheessamme. Esimerkiksi Hauke Paschek omaa vahvan teknisen taustan ja voi tukea Weeefineria tekniikan ja infrastruksuurin näkökulmasta.

”Kahdenkymmenenyhden vuoden monipuolinen ammatillinen kokemukseni automekaanikkona ja lentokoneinsinöörinä Airbusissa ja DB Fernverkehrissä on antanut minulle vahvat valmiudet tuotteen teoreettisen suunnittelun lisäksi myös tuotteen tuottamiseen ja kehittämiseen käytännössä.”

Uwe Bretz puolestaan voi antaa Weeefinerille neuvoja vahvasta myynnin näkökulmasta, sillä hän on työskennellyt myynnin parissa yli 15 vuotta. Vaikka hän aloitti uransa Boschilla mekatroniikka-insinöörinä, hän siirtyi pian myyntiin ja projektijohtamiseen. Hän on myös työskennellyt myyntipäällikkönä Etelä-Koreassa ja Itävallassa ennen muuttoaan perheensä kanssa takaisin Saksaan. Nyt hän on ottanut johdettavakseen globaalin myyntitiimin, joka vastaa suuresta yhdysvaltalaisesta asiakkaasta.

”Weeefiner tarjoaa erittäin lupaavan tuotteen, joka tarjoaa asiakkailleen ratkaisun tulevien tiukkojen ympäristövaatimusten täyttämiseen ja arvokkaiden liuenneiden materiaalien talteenottoon uudelleenkäyttöä varten. Voin osallistua Weeefinerin myyntistrategiaan sparrauskumppanina kaikissa liiketoimintamalliin liittyvissä asioissa, tuotesuunnittelussa, markkinoille pääsyssä ja tuotteen elinkaaren hallinnassa”, Bretz sanoo.

Arne Bayer kykenee antamaan neuvoja asiakkaan näkökulmasta, sillä hän on koulutettu kaivosinsinööri, jolla on tohtorintutkinto kaivoskoneutomaatiosta ja kuviontunnistuksesta. Ennen uransa Uniperin omaisuuskehityksen johtajana, hän on myös työskennellyt kolme vuotta strategiakonsultoinnissa. Nykyään hänen työnsä keskittyy voimalaitos-/omaisuushankkeisii ja Bayer vastaa esimerkiksi suurten entisten kaivosalueiden kunnostamisesta ja ennallistamisesta Saksassa.

”Kaivos- ja mineraalitaustani ja kokemukseni maan ennallistamisprojekteissa mahdollistavat, että voin niin sanotusti laittaa Weeefinerin asiakkaan saappaat jalkoihini ja antaa näkökulmaa siihen, mitä lisäarvoa 4D Sieppari -teknologia voi heille tuottaa. Voin myös haastaa Weeefinerin liiketoimintamallia ja antaa näkemyksiä skaalautumisstrategioista”, Bayer kertoo. ”Toivon, että vuoteen 2023 loppuun mennessä  Advisory Board on vaikuttanut Weeefinerin menestystarinaan merkittävästi ja antanut oivalluksia, jotka auttavat kiihdyttämään heidän toimintaansa.”

Advisorit pääsevät kehittämään johtamistaitojaan

Asiantuntijoille EEX antaa mahdollisuuden edistää kestävämpää tulevaisuutta, mutta myös parantaa heidän yrittäjyysjohtamistaitojaan ja -mentaliteettiaan innovatiivisten startup-yritysten kanssa. Johannes Rastas haki ohjelmaan päästäkseen lähemmäs start-up-maailmaa ja tarjotakseen kokemustaan ja osaamistaan strategiasta, liiketoiminnan kehittämisestä ja teknologiasta muiden hyödyksi.

Rastas on työskennellyt globaaleissa yrityksissä neljällä eri toimialalla ja vaikka hänen tehtävänsä ovat olleet pääosin tuotekehitys- ja tuotekehitysvetoisia, hän on päässyt myös muun muassa johtamaan toimintojen suunnittelua, asiakaskokemusten hallintaa, digitaalista markkinointia ja myyntiä. Päivätyönsä lisäksi KONE:n Services & Solutions T&K -osastolla hän toimii hallituksen jäsenenä johtavassa suomalaisessa tekstiilibränditalossa.

Vaikka suurin osa asiantuntijoista on suurista organisaatioista, on yksi Advisory Boardin jäsenistä myös hallituksesta. Anne Vasara on kiertotalouden ja energian suurlähettiläs Ulkoministeriön kansainvälisen kaupan osastolla. Hänen ainutlaatuinen näkökulmansa ja taustatietonsa voivat auttaa suuresti Weeefinerin kansainvälistymismatkalla.

”Nykyinen asemani Team Finland -kaupan edistämisyksikössä ja aikaisempi kokemus voivat olla hyödyllisiä neuvoja toimenpiteissä, joita kannattaa ottaa, kun haetaan kasvua Suomen rajojen ulkopuolelta”, Vasara sanoo.

”Olemme kiitollisia, että saamme työskennellä kaikkien näiden huipputason neuvonantajien kanssa ja uskomme tämän ohjelman vauhdittavan kasvuamme merkittävästi. Odotan, että tämän vuoden aikana kehitymme valtavasti, sekä yrityksenä että henkilökohtaisella tasolla. Olen innoissani EEX-matkan aloittamisesta!” sanoo Weeefinerin toimitusjohtaja Mikko Hänninen.

Lisätietoja EEX-ohjelmasta: eexglobal.com

Ota yhteyttä